Free Music!

A Facebook Messenger lehet a legnagyobb zenei megosztó alkalmazás

2016. március 06. - Pléh Dániel

Alig 1 héttel ezelőtt írtunk arról, hogy a Spotify folyamatos útkeresése részeként és persze növekedése érdekében újabb területre, ezúttal a zeneipar következő brutális növekedési területének tűnő zenés üzenetküldési piacra tervez belépni.

Arra a piacra, ahol már eddig is komoly szereplők vetélkedtek és amely piacot az a Facebook dominálta, amely viszont eleddig nagyon óvatosan bánt a zenei tartalmakkal és az integrációra helyezte inkább a hangsúlyt.

facebook-messenger-2016-billboard-650.jpg

Mindez most sem változott, ugyanakkor a bejelentett Facebook Messenger- Spotify integráció alapjaiban változtathatja meg a még alakulóban levő piacot. Az egyre inkább a platform felé törekvő Facebook és amúgy ugyancsak a platformizálódás felé tartó svéd cég egyesülése komolyan befolyásolhatja az erre a piacra igyekvő cégeket, ugyanúgy, mintahogyan azt a Facebook zenei platformja tette évekkel ezelőtt.

A Messenger új verziójában a More gombra koppintva az integrált alkalmazások között immár a Spotify is elérhető, megnyitva pedig magában a Spotify alkalmazásban kereshetjük majd meg azt a dalt vagy albumot amit meg szeretnénk osztani.

messenger-spotify-search.png

A fogadó félnek sem lesz nehezebb a feladata: az üzenetként megkapott képre koppintva ő is a Spotify alkalmazásba jut majd, ahol meg is hallgathatja azonnal a zenét, amit az üzenetben kapott.

Mind a Facebook, mind a Spotify kínál már zenemegosztási opciókat, ebben az értelemben tehát nem beszélgetünk drámai újdonságról. Ami a bejelentés fontosságát adja, hogy a Messenger platfom újabb fontos elemmel bővült, amely segítségével egyre nagyobb szeletet hasíthat ki mindennapi kommunikációnkból. A Spotify pedig? A svéd cég ha úgy vesszük bebiztosította magát egy időre. Amíg elkészül ugyanis saját üzenetküldési megoldása, addig a világ legnépszerűbb, legtöbbek által használt üzenetküldési platformján jelenik meg. Ügyes.

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr408442502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása