Free Music!

December 8-n indul a zenei Youtube

2009. november 26. - Pléh Dániel

 

A youtube zenei videókkal illetve Youtube alapkoncepciójának kibővítésével és ezáltal markánsabb vevételekre való szert tevésére irányuló próbálkozásairól az elmúlt hónapokban többször is szót ejtettünk.
 
A már-már megváltóként emlegetett Vevo projektet, amely a zenei videókat költségcenterből bevételi generáló tartalommá alakítja, élénk figyelem kísérte, kíséri, minden oldalról.
 
A legfrissebb, a Google által is megerősített információk szerint nem kell sokat várni, s projekt formát ölt. December 8-n, egy nagyszabású New Yorki launch party keretében elindul Vevo.com.Induláskor a fedélzeten lesz az ötletgazda és tulajdonostárs Universal Music, illetve a direktívához a nyáron csatlakozott SONY Music.
 
Továbbra is nyitott és egyre égetőbb kérdés ugyanakkor a másik két nagy major kiadó részvétele. Az EMI stratégiai megállapodást kötött a vevo legnagyobb konkurensével, a Huluval, exkluzív videótartalmakra vonatkozóan, a Warner pedig, mint ahogy azt korábbi bejegyzésünkben megjegyeztük, saját maga útját járva próbálja monetizálni zenei videótartalmait.
 
December 8-n tehát valami el fog indulni. Kérdés ugyanakkor, hogy ez a valami valóban annyit fog-e jelenteni a zeneipar számára, mint ahogy azt a Google szeretné. A jelenlegi állapot alapján azt gondoljuk nem, s egy ekkora volumenű projekt kudarca, hosszú időre befolyásolhatja (negatív irányba) a zenei videók kezelését.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr671537600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása