Free Music!

Böngésző alapú verzióval készül a Spotify?

Bejegyzés alcíme...

2012. szeptember 20. - Pléh Dániel

A Spotify-al kapcsolatban egyre gyakrabban emlegetik a lehetőségét annak, hogy az iTunes vetélytársa lehet. Egyrészről ennek valóban van lehetősége, hiszen az Apple hosszú ideig nem frissítette asztali zenekezelő alkalmazását, amely így szép lassan idejét múlttá vált. Másrészről viszont magával a svéd zenei szolgáltatóval kapcsolatban is a leggyakrabban elhangzó kritika a desktop alapú kliens túlzott erőltetése volt. 

Maga a kliens ugyanakkor messze van a tökéletestől, ezt a svéd cég szakemberei is elismerik, mégha nem is hangosan.  Az elmúlt egy év roppant agresszív bővülése- az alkalmazások megjelenése, a rádió funkcionalitásnak kibővítése- nem járt együtt az alap felület újratervezésével, amely így szép lassan egyre áttekinthetetlenebbé kezd(ett) válni és önmagában is megérdemelne egy ráncfelvarrást.

spotify_desktop_client.png

Magának  a böngésző alapú verziónak az indítása több okból is érthető. Egyrészt segítségével  a jelenleg leginkább célkeresztben levő vetélytárs,a  mindig is böngésző alapon működő Pandora  jobban kihívható, meccselhető. Másrészt a regisztrációs folyamatból egy fontos és kényelmetlen lépés- a kliens letöltés és telepítése- elhagyható  lesz, a playlistek, saját tartalmak és egyáltalán maga a Spotify pedig bárhonnan, egy PC segítségével elérhető lesz a regisztráltak számára.

Végül de nem utolsó sorban  a böngésző alapú verzió  egyben ez régóta rebesgetett lépés- az árcsökkentés  eszköze is lehet.  Az iparági körökben régóta rebesgetett 5 dolláros előfizetés lehetne ugyanis érvényes a kizárólag webes elérhetőségre, a mobil eléréssel kiegészített verzió pedig a mostani 10 dollárról, 8 dollárra mérséklődhetne.

S hogy mi lesz akkor az iTunes-al való rivalizálással? A Spotify számára jelenleg nem az Apple-el való rivalizálás a fő cél, ez a két cég zenei bevételei alapján is egyértelmű. A streaming piacon való vezető pozíció bebiztosítása a fő cél, ahhoz pedig a böngésző alapú megjelenés fontos eszköz lehet…  

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr354765359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása