Free Music!

Eldőlni látszik a Vevo jövője

2013. január 23. - Pléh Dániel

A 2012-es év egyik legjelentősebb kérdése volt, hogy azt elképesztő ütemben növekvő  Vevo végül is milyen jövőt szán magának. Az eddigi utat követve, marad a Google – ha nem is szoros- kötelékében vagy enged a Facebook felől érkező csábításnak és a közösségi oldallal folytatja a prémium zenei videók kiszolgálását.

Az év vége felé közeledve egyre valószínűbbé vált, hogy az előbbi valósul meg, hiszen hónapok óta nem lehetett hallani a Facebook-Vevo tárgyalásokról. Annál inkább hallani lehetett arról, hogy a Google és a Vevo tárgyalásokat folytat. Melynek eredményéről sokáig nem szivárgott ki semmi, az azonban sokat sejtetett, hogy a lejáró videokiszolgálási megállapodás ellenére is kiszolgálta Google a Youtube a Vevo videókat..

youtube-vevo.jpg

A kiszivárgott hírek szerint megállapodás továbbra sincsen, azonban a felek nagyon közel állak a megállapodáshoz, melynek értelmében a Google kisebbségi részesedést vásárolna a prémium videómegosztóban.

A megállapodással a Google lényegében a major kiadókkal kötendő, megújítandó és a Youtube-ra vonatkozó megállapodásokkal együtt  rendezné a zenei videókkal kapcsolatban a helyzetét. Ami a tervezett,.Google Music-ot, Youtube-ot, Vevo-t magában foglaló zenei ökoszisztéma kialakítását tekintve elengedhetetlenül fontos! Sőt, a megállapodással a nagy zenei ökoszisztéma videó részén a Google hosszú évekre kibéreli magának az első helyet, ami a közelgő okostelevízió korszak kapcsán bizony komoly versenyelőnyt is biztosíthat majd számára az Apple-el vagy éppen a streaming szolgáltatókkal szemben.

A Vevo számára pedig a megállapodás meghosszabbítása biztosítja a videók magas színvonalú kiszolgálását, illetve nem utolsó sorban a Vevo számára megmarad a Youtube, mint a legjelentősebb forgalomterelő erő.

Igazi win-win megállapodás köttethet tehát, melyben mindkét fél alapvetően a másikra utalt, ugyanakkor ezt nem próbálta meg arra kihasználni, hogy teljesíthetetlen feltételeket szabjon, a megállapodást ugyanis a 3 évvel korábban megkötött feltételekkel hosszabbítják meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr95024095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása