Free Music!

Domino.fm- zenemegismerés és zenei hírek egybegyúrva

2015. május 01. - Pléh Dániel

A streaming szolgáltatások piaca az elmúlt években az egyik legtelítettebb piaccá vált, ahol már a telítődés és a racionalizálódás is meglehetősen erőteljes ütemben elindult. Az elmúlt években kisebb szereplők sora volt kénytelen bezárni kapuit vagy a szerencsésebbek a piachoz kedvet kapó nagy médiacégek karjaiban végezték.

Mindezek ellenére időről időre újabb és újabb startupok érzik úgy, hogy helyük lehet ezen a színpadon. Különösen igaz ez az újfajta zenei tartalmak megismerésére, ami egyelőre valóban egy olyan terület, ahol még a legnagyobb streaming szolgáltatók is komolyan küszködnek.

dominofm.jpg

Posztunk alanya a Domino.fm is ezen a téren szeretne újat nyújtani, azáltal, hogy a zenei híreket és a tartalmakat a regisztráció után megadott preferenciák alapján egy, személyre szabott feedbe integrálja mobilalkalmazásában.

 

A zenei hírek nevesebb zenei oldalak, mint például a Spin, New Musical Express vagy a Brooklyn Vegan oldaláról érkeznek, míg maguk a zenei tartalmak a Soundcloud illetve Rdio integráció segítségével jelennek meg a feedben.

Amit tehát kapunk az egy az általunk beállított preferenciák alapján előálló adott témában híreket és zenéket nyújtó, folyamatosan frissülő hírfolyam. Ami ha zenei híreket akarunk olvasni vagy új zenéket szeretnénk megismerni, valóban jó és hasznos lehet.

Ami ellenben nagyon nem jó, az az, hogy ezekkel a megismert zenékkel nem nagyon tudunk/ lehet mit kezdeni. Nem tudjuk őket tárolni, nem tudunk belőlük lejátszási listákat építeni, így hiába ismerünk meg új zenéket, azokkal nem tudunk igazán mit kezdeni…

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr787192133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása