Free Music!

Exkluzív koncert tartalmakkal bővülhet a Spotify kínálata

2015. szeptember 27. - Pléh Dániel

A Spotify idén tavasszal jelentette be, hogy az audio tartalmak mellett videótartalmak is megjelennek majd a szolgáltatásban. Az, hogy a Spotify ( és mellette sok más cég is) a videó tartalmak felé nyit abszolút nem meglepő, ismerve a platform növekedési potenciálját.

A svéd cég ugyanakkor más területen is terjeszkedni kíván, tovább bővítve ezzel a Spotify platform és szórakoztató központ jellegét.

spotify-about-tab.jpg

A svéd cég, az előadók felé való nyitás keretében a desktop alkalmazás esetében új előadói profilokkal jelent meg a piacon. Az új profilok fő célja, hogy az előadók népszerűségét kicsit érhetőbbé tegyék a Spotify felhasználók számára.

Az előadói profilok átszabása mellett ugyanakkor egy sokkal jelentősebb lépésre is készül a svéd cég, méghogyha ezt egyelőre hivatalosan még nem jelentetted be. Az új előadói profiloldal terveken ugyanis feltűnt egy koncertek link is, ami arra utalhat, hogy a Spotify a közeljövőben valamilyen formában a koncert piacra is beléphet.

Az új Spotify előadói profilok

Ennek keretében az új profilokon a jelenlegi Biography fület az About fül váltja majd fel. Ezen a fülön természetesen megtalálható lesz az adott előadó életrajza is, csak immáron teljes képernyős üzemmódban sok-sok fotóval, illetve a profilok kiegészülnek azzal az információval, hogy az adott előadó hányadik a hallgatottsági listákon, mely városokban a legnépszerűbb, honnan érkezik , hol, a Spotify mely szolgáltatásában,milyen playlistekben találja meg a legtöbb ember.

A lépés lényegében nem jelent mást, mint hogy a Spotify, a rendelkezésére álló rengeteg analitikai információ egy részét mostantól a felhasználók kiszolgálására (is) fordítja.

 

A svéd cég már jelenleg is együttműködik a Songkick-el annak érdekében, hogy a koncertek dallistái az előadói oldalakon megjelenhessenek. Az azonban, hogy a koncertek menüpont a főmenüben jelenik meg, ennél sokkal komolyabb, mélyre hatóbb tervekre utal. A koncertjegyértékesítés sokkal inkább magukban az előadói oldalakban működhetne jól. A videó tartalmak felé való terjeszkedés ugyanakkor a koncert videók és exkluzív koncerttartalmak megjelenését abszolút indokolná és segítségével a Spotify olyan területre tudna betörni, amelyen egyetlen vetélytársa sincsen (még) jelen!

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr77800458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása