Free Music!

Különálló előadói alkalmazás a Soundcloud-tól

2015. november 09. - Pléh Dániel

A Soundcloud mintegy 1 évvel ezelőtt kezdett bele abba az átalakulásba, amelynek a végén elképzeléseik szerint egy a hagyományos streaming szolgáltatások és a Soundcloud saját értékeit egyesítő, egyedülállóan izgalmas streaming szolgáltatás lenne.

soundcloud_hearwhatshappening.jpg

A folyamat során rengeteg fájdalmas pillanaton van már túl eddig is a berlini cég, kezdve a kiadókkal folytatott bonyolult és meg-meg szakadó tárgyalásoktól, az egyre instabilabb pénzügyi helyzeten át a felhasználók növekedő elégedetlenségéig.

Mégis a Soundcloud él és továbbra is népszerű, a héten pedig egy nagyon fontos lépést tett végső célja felé! A Soundcloud pulse alkalmazás elindításával ugyanis a berlini cég egyre határozottabban halad azon az úton, hogy az előadók számára minél több prémium szolgáltatás kínáljon.

soundcloud-pulse-screenshots-1200x1024.jpg

Az egyelőre még csak Androidos verzióban elérhető Soundcloud Pulse lehetővé teszi felhasználói( elsősorban előadók) számára, hogy tartalmakat töltsenek fel és osszanak meg publikusan vagy csupán egy zárt kör számára, majd pedig a feltöltött tartalmak használatával kapcsolatban részletes statisztikai adatokat kapjanak, valamint követhetnek más felhasználókat, kommentelhetik azok feltöltéseit. iOS verzió illetve az analitikai funkciók bővítése az alkalmazás következő, hamarosan megjelenő verziójában lesz várható.

A berlini cég augusztusban jelentősen átalakította alkalmazását annak érdekében, hogy az a korábbinál sokkal hatékonyabban szolgálja a zenemegismerést és a folyamatos zenehallgatást.

soundcloud-related-tracks.gif

A playlistek szerkeszthetősége, az egyes előadókhoz, dalokhoz kapcsolódó hasonló előadók, hasonló dalok, a véletlenszerű lejátszási lehetőség mind-mind alapvető fontosságú funkciók egy mainstreamn streaming szolgáltatás esetében.

Az új, elsősorban a feltöltők számára szóló alkalmazás pedig pontosan azt a célt szolgálja, hogy a feltöltők speciális igényei ne sérüljenek azáltal, hogy a cég a hallgatók számára szóló zenemegismerési és kényelmi funkciókat fejlesztik.

A jelek szerint tehát Berlinben a termékfejlesztők amellett tették le a voksukat, hogy nem próbálják meg egyszerre kiszolgálni a zenehallgatók és zene feltöltők (előadók, DJ-k) nagyon sok tekintetben különböző igényeit, hanem azokat külön-külön próbálják meg kiszolgálni. Innentől kezdve technikai értelemben már valóban nem áll semmi ami megakadályozhatná azt, hogy a Soundcloud mainstream streaming szolgáltatás legyen, most már csak a tartalmak kérdését kell rendezni

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr858056266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása