Free Music!

Zenés gifküldő alkalmazás a Napster atyjától

2017. április 18. - Pléh Dániel

Arról több alkalommal írtunk már itt a blogban is, hogy ugyan jelenleg teljes a streaming szolgáltatások uralma, de ez feltételezhetően ugyanúgy nem lesz örökéletű, mint ahogy az alá carte leöltések uralma sem volt az.

Hogy milyen szolgáltatástípus lesz majd az, amely elsöpri a streaming szolgáltatások uralmát egyelőre nehezen megjósolható, de nem lenne meglepő, hogyha az üzenetküldő szolgáltatásokhoz kapcsolódna.

tunemoji.jpg

Ezen a területen- azaz az üzenetküldéshez kapcsolódó zenei szolgáltatások terén-  egyszerre versenyzik egymással a Facebook, az Apple, a Spotify  vagy a Snapchat és olyan kisebb, de roppant népszerű szolgáltatások, mint a Flipagram,  vagy a Music.ly

Erre az amúgy is versengő területre kíván betörni Sean Parker Napster alapító és Spotify befektető ( sok más mellett)  és a TuneMoji nevű alkalmazás.

Maga az alkalmazás roppant egyszerűn működik, animált GIF-ek alá rakhatunk zenei  aláfestést, amelyet aztán használhatunk kedvünkre amikor üzeneteket küldünk. A Tunemoji ereje pontosan webben az egyszerűségen rejlik. Nem akar több lenni, mint ami. Egyszerűen csak segíteni szeretne minél viccesebb és interaktívabb, ugyanakkor egyéni üzeneteket küldeni.

 

Nagy előnye a TuneMoji-nak, hogy jogilag teljesen rendezett a helyzete, azaz a Universal Music-kal és a Warner Music-kal már élő megállapodása van a zenei tartalmak licenszelésére.

Persze az kérdés, hogy abban a versenyben, ahol ma már a legnagyobb médiacégek is  részt vesznek, saját megoldásaikra fókuszálva , mennyire lehet verseny és életképes egy független megoldás. Ez nem most fog kiderülni, hanem később, amikor már valóban minden az üzenetküldés körül forog majd. Addig lehet, lesz ideje megerősödni a TuneMoji-nak.

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr7112393541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása