Free Music!

A Spotify-Coca-Cola együtműködés első gyümölcse

2013. július 15. - Pléh Dániel

A zene az egyik legnépszerűbb tartalom, gyakorlatilag minden korosztályban fontos szerepet tölt be, így a márkák marketing-mixének ugyancsak kihagyhatatlan szereplője. Pontosan ezért kiemelkedő jelentőségű, hogyha egy nagy FMCG cég egy aktuális kampányának részévé teszi valamelyik digitális zenei szolgáltatást.

Mindez hatványozottan igaz akkor, hogyha a partnercég a legnagyobb, leghíresebb brand, a Coca-Cola. Az immáron egy éve életben levő Spotify-Coca—Cola stratégiai együttműködés, ami már a kezdetektől túlmutatott egy egyszerű hirdetési együttműködésen és sokkal inkább volt tekinthető egy nagyon szoros stratégia együttműködésnek.

Idén nyáron aztán már az együttműködés első, konkrét eredményét is élvezhetik- egyelőre csak az angol zenekedvelők.  

Coke-Spotify.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A szigetországban ugyanis minden 250 ml-es  Coke, Coke Zero és Diet Coke.  terméken egy a Spotify-al közösen üzemeltette web-oldalra irányítják a vásárlókat, a fent látható módon.

A Placelist oldalról  gyakorlatilag egy katitntással már a Spotify, erre a célra létrehozott alkalmazásába jutunk, ahol a zenekedvelő fiatalok egyrészt szabadon válogathatnak a svéd cég mintegy 20 millió dalból álló repertoárjából, másrészt kedvenc dalaikat helyhez köthetik, illetve  eseményekhez, helyszínekhez kapcsolódóan is létrehoznatjak lejátszási listákat.

Az együttműködés azon felül, hogy nagyon erősen növeli a Spotify ismertségét és segít növelni  a felhasználói tábor méretének növelését, erősíti a zenei platform érzést is, s mindemelett tulajdonképpen válasznak is tekinthető a Deezer és a Foursquare hasonló együttműködésére.

Akik számára viszont indez nem jó hír, azok az olyan, hely alapú social music szolgáltatások, mint például a Mixgar, a Noispot vagy éppen a Songza. Úgy tűnik ugyanis, hogy a nagy streaming szolgáltatások, nagy brandekkel együtt működve egyre inkább  helyspecifikus zenei tartalmakat és ahhoz kapcsolódó közösségi élményt próbálnak nyújtani. 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr505398208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása