Free Music!

Mit jelezhet a Deezer ausztrál irodájának bezárása?

2014. február 18. - Pléh Dániel

A streaming szolgáltatások ugyan a zeneipar legdinamikusabban, leggyorsabban fejlődő szegmensét jelentik , az üzleti modelljüket szétfeszítő tartalomköltségek és a sok tekintetben kényszerű terjeszkedés miatt ugyanakkor pénzügyileg folyamatosan nehéz döntések meghozatalára és újabb és újabb befektetői tőkeinjekcióra vannak kárhoztatva.

deezer_logo.jpg

Az Rdio őszi, súlyos leépítései, majd tulajdonosváltása már érzékeltették, hogy a streaming piac a növekedés ellenére ingoványos terep. A múlt héten pedig még ékesebb bizonyítékát láthattuk ennek, ugyanis a Deezer bejelentette, hogy felszámolja Ausztráliai és Új-Zélandi irodáját. Teszi mindezt a francia cég azzal párhuzamosan, hogy most már szinte biztosnak tűnik az, hogy belép a roppant kompetitív amerikai streaming piacra.

Indoklásuk szerint az Ázsiai régióban tető alá hozott telco megállapodások illetve az ausztrál piac alakulása miatt döntöttek úgy, hogy a térségbe tartozó tevékenységeket a jövőben Szingapúrból irányítják majd.

A francia cég lépése sok tekintetben meglepő, hiszen az ausztrál zenei piac a negyedik-ötödik legjelentősebb angol nyelvű zenei piacnak mondható, ennek megfelelően idén januártól az első olyan országok egyike, ahol az iTunes Radio is elérhető. A lépés tehát sok tekintetben meglepő, azonban nagyon jól mutatja azt, hogy a francia cég agresszív terjeszkedési politikája, hosszú távon mennyire nehezen tartható és mennyire függ attól, hogy az egyes országokban képesek-e telco partnerekkel együttműködéseket kialakítani.

Tippünk az, hogy a közeljövőben több hasonló hírt olvashatunk majd, és egyáltalán nem biztos, hogy csak a francia cég kapcsán...

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr585813184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása