Free Music!

Itt a Spotify válasza az olcsó streaming szolgáltatásokra

2014. november 10. - Pléh Dániel

A streaming szolgáltatások nagyon szép ütemben növekszenek, egyre több embert érnek el. Az IFPI adatai szerint napjainkban már mintegy 40 millió ember fizet a streaming szolgáltatásokért. Ahhoz ugyanakkor, hogy Daniel Ek Spotify vezér álma valóra váljon és 200-250 millió ember fizessen a streaming szolgáltatásokért ahhoz arra lesz szükség, hogy a szolgáltatásokat a jelenleginél lényegesen olcsóbban kínálják. Ezt vagy effektív árcsökkentéssel vagy hatalmas telekommunikációs cégek csomagjaiba illesztve eljuttatva azokhoz, akik eddig nem vettél igénybe lehet elérni.

Az árcsökkentés márpedig egyre fontosabb feladattá kezd válni a Spotify számára, hiszen az Amazon már a piacon van fapados streaming szolgáltatásával, az Apple pedig tárgyal a kiadókkal arról, hogy a várhatóan jövőre induló streaming szolgáltatása esetében alacsonyabb díjat fizessen a kiadóknak, s így csökkenthesse az előfizetés díjat.

spotify_family.png

Egyelőre inkább átmeneti megoldás, de fontos lépés, hogy immáron elérhető a Spotify családok számára szóló előfizetési csomagja, a Spotify Family.

Lényege, hogy a családok esetében maximum 5 főig sávosan csökken az előfizetések ára. Két előfizetés havi 15, három 20, öt pedig havi 30 dollárért vásárolható meg. Az egyes előfizetések fizikailag teljesen különállóak, azaz mindenki csak a saját lejátszási listáit, kapcsolatait látja valamint személyre szabott ajánlókat kap.

A családi csomag az egyik legrégebb óta a felhasználók által kért funkcionalitás volt. Ez ugyanakkor nyilván csak részben és csupán átmenetileg oldja meg az alapproblémát, azaz azt, hogy a havi 10 dolláros előfizetési díj a legtöbb potenciális fogyasztó számára magasabb, mint amennyit zenei tartalmakra terveznek költeni. A nagy médiacégek, mint az Apple, vagy az Amazon ezt a problémát könnyebben meg tudják oldani, hiszen a veszteséges zenei szolgáltatást a hardvere bevételeik ellensúlyozzák, a Spotify esetében ugyanakkor nincs ami ellensúlyozza mindezt…

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr96818177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása