Free Music!

Szuperolcsó streaming a Nokia új tulajdonosától

2016. január 20. - Pléh Dániel

Idestova egy éve váltott tulajdonost a Nokia Music, a Nokia, később pedig a Microsoft zenei szolgáltatása. A vásárló a japán üzenetküldő cég, a Line volt, ami sok tekintetben meglepetésnek tűnt , hiszen maga a japán cég is csupán 2014 decemberében jelentette be, hogy belép a streaming szolgáltatások piacára.

linemusictop.jpg

Az elmúlt egy év aztán fényesen igazolta a japán cég elképzeléseinek helyességét, egyrészt stratégiai irányból, hiszen 2015 egyik slágerét az egyre inkább összefonódó üzenetküldő és zenei szolgáltatások jelentették. Másrészt pedig fényesen igazolta annak a megközelítésnek a helyességét, melyet a Line zenei szolgáltatásával kapcsolatban képviselt.

A keleti piacok sajátosságait maximálisan kihasználva a japán cég 2 dolláros szuperolcsó streaming szolgáltatással lépett a piacokra. A japán után második legnagyobb Ázsiai legális piacoknak számító Thaiföldön, egy havi ingyenes trial után., 2 dolláros havi díj ellenében érhető el a Line Music.

A szolgáltatás másfélmillió dalból álló katalógusát az első két hónapban ingyen lehet igénybe venni, utána pedig a fejletlenebb piacokon 2, a fejlett Japánban pedig 8 dollároknak megfelelő helyi valuta ellenében vehetik igénybe a zenekedvelők a korlátlan verziót, a havi 20 óra használatra korlátozott verziót pedig 4 dollárnak megfelelő összegért.

Az üzenetküldő alkalmazással szemben a Line Music letisztult, könnyen áttekinthető, egyszerűen kezelhető, de természetesen a zenék beszélgetésekbe való beillesztése, megosztása itt is lehetséges.

top_musicservices_2015jp.jpg

Az olcsóbb ár, de ezzel párhuzamosan egyedi funkcionális megközelítés, lokális tartalmakra való fókuszálás busásan kifizetődött: a Line Music a letöltések alapján a világ ötödik legnagyobb zenei szolgáltatójává nőtte ki magát alig fél év alatt!

A Line Music és a megvásárolt Nokia Mixradio a Line közlése alapján függetlenül működik majd. Nagy kérdés, hogy átveszi, átviszi-e a keleten sikeres megoldásokat a nemrég megvásárolt Nokia zenei szolgáltatásba világszerte is a Japán cég? Amennyiben ien, úgy komoly meglepetést is okozat az amúgy is felbolydult streaming piacon…

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr97490282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása