Free Music!

Élő koncertek a Twitteren

2017. május 06. - Pléh Dániel

A Twitter és eleve a közösségi szolgáltatások  a zeneipar egyik nagy kiaknázatlan lehetőségét jelenti, ezzel mindenki tisztában van, talán csak maguk az érintettek nem ( annyira) , bár a Twitter esetében sokkal inkább arról beszélhetünk, hogy az eddigi kísérletek kudarcot vallottak.

twitter_headphone.png

Pedig az indulás ígéretes volt: az első nagyon sikeres próbálkozást a lemezipar és a jogvédők állították meg , a második próbálkozás, a Twitter Music azonban már eleve kudarcra volt ítélve, ugyanis zenei élményhez tehát túl sok korláton és kattintáson át vezetett az út, így a Twitter Music-ot, idestova két éve a Twitter kisebb gondolkodás után  be is zárta, így a twitterezők ismét jól használható zenei megoldás nélkül maradtak.

A Twitter azonban nem adta fel zeneipari terveit, mutatja ez, hogy anno kis híján  a Soundcloud tulajdonosa lett a cég, vagy éppen az, ahogy hosszú idő után az audio card révén sikerült integrálnia a fontosabb szolgáltatásokat a Twitter feedbe és posztokba. 

A (TV)platformmá válás útján való nagyon fontos lépés az,. amit a Twitter a héten jelentett be. Ennek értelmében  több, mint egy tucat producerrel, Tv társasággal, tartalomszolgáltatóval állapodtak meg abban, hogy tartalmaim valamilyen formában megjelennek majd az Twitter oldalán illetve alkalmazásában. A partnerek között oylan nevek vannak, mint  Ben Silverman, a WNBA, a BuzzFeed News  vagy a Live Nation. A tartalmak egy jelentős része saját gyártású, exkluzívan a Twitter számára készítendő tartalom lesz.

twitter_livenation.jpg

Az együttműködések közül mégis talán a legérdekesebb és legizgalmasabb az, amelyet a Livenation-el hozott tető alá a Twitter. A megállapodás értelmében a közösségi oldalon is élőben lesznek követhetőek olyan előadók koncertjei, minta  Tain,a  Portugal The Man,  az August Alsina  vagy Marian Hill.

A zenei központi szerepet játszik már most is a Twitter életében, hiszen a 10 legnépszerűbb Twitter fiókból 7 zenész. Az igény is megvan, volna rá, hiszen igen, a Twitter felhasználók igenis szeretnék azt., hogyha a zenehallgatás élményét helyben kínálja a szolgátatás felhasználók számára, akár  streaming szolgáltatások embeddelt tartalmai révén, akár élő koncertek segítségével.

A Twitter bevallottan Tv szeretne lenni, a maga módján, így az persze kérdés, hogy ebbe a koncepcióba mennyire hangsúlyosan férnek majd bele a zenei tartalmak, szolgáltatások.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr312479571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása