Free Music!

Gyakorlatilag bezár a MySpace Music!

2010. december 24. - Pléh Dániel

2008 őszi indulásakor a MySpace Music-ot mi magunk is egy az iTunes totális dominanciáját megtörni képes szolgáltatásnak tartottuk.  Képesnek tartottuk, hiszen az Apple termékéhez képest teljesen más, már az újfajta felhasználói igényekhez alkalmazkodó, streaming alapú szolgáltatásról beszélhettünk. Képesnek tartottuk,hiszen addig példátlan módon a kiadók és a News Corp. közös céget alapították a szolgáltatás üzemeltetésére. S végül de nem utolsó sortban képesnek tartottuk, mivel a MySpace évekkel ezelőtt, némiképp váratlan fordulatot véve a zenekarok, előadók igazi otthonává vált, s így tökéletes talajt biztosított egy ilyen jellegű szolgáltatás sikeres megvalósításához.  

 myspace-music-logo.jpeg
A MySpace sorsa ugyanakkor jelentősen befolyásolta az amúgy sikertelennek éppen nem mondható zenei projekt sorsát, s úgy tűnik az új MySpace vezetés szemében a zene immáron elvesztette azt a  stratégiai pozícióját, amelyben az elmúlt években volt.
 
Mindezt ékesen bizonyítja, az új MySpace vezér legfrissebb kijelentése, mely szerint a MySpace egy közösségi szórakoztató központ szeretne lenni, tv video és persze zenei ajánlókkal. Megtartva a rengeteg előadói oldalt, az érdeklődők továbbra is a MySpace oldalakon szerezhetnének információkat az kedvenceikről, bele is hallgathatnánk a legfrissebb dalaikba.  Nem szeretne ugyanakkor a MySpace a zene megvásárlásának a helye lenne. Megmaradna csak zenei információforrásnak. Nem cél az iTunes-al való rivalizálás, semmilyen formában- hangsúlyozta Jones.
 
A Mobil tartalmak és szolgáltatások iránt ugyanakkor minden eddiginél nagyobb érdeklődést mutat a cég, így elképzelhető, hogy az egyre inkább kibontakozó iPhone és iPad alapú music discovery szolgáltatások közül egy vagy több a közeljövőben felvásárlási célpontjukká válhat..
 
Mindez ugyanakkor azon a tényen nem változtat, hogy a jelek szerint az alig több, mint 2 éve elrajtolt, nagy ívű zenei projektnek gyakorlatilag befellegzett. A kudarc pedig nem csupán a MySpace kudarca, hanem a kiadóké is, hiszen egy rendkívül tőkeerős, biztos háttérrel rendelkező, a zenét, stratégiai témaként kezelő közösségi oldal fordít hátat a zenékkel való kereskedésnek, s használja a zenét, mint tartalmat csupán.  
 

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr972458419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása