Free Music!

Gyors review-Spotify alkalmazások

2011. december 24. - Pléh Dániel

 A svéd zenei startup, a Spotify november végén jelentette be azokat az új irányokat, melyek megvalósításával a zenei világ Facebook-jává szeretnének válni. Az új funkcionalitásban nagy szerepet kap a megújult rádió, illetve valóban a Facebook mintájára, a Spotify is platformmá válik(szeretne válni) és megengedi, hogy zenei alkalmazások jelenjenek meg rajta.

 
 
A cél egyértelmű: az alkalmazások megjelenésével a zenei tartalom különböző fajtái egy helyen- a Spotify oldalain- kapcsolódhatnak össze. Ha pedig összekapcsolódnak, úgy a Spotify onnantól kezdve már nem csupán egy streaming szolgáltató oldal, hanem egy zenei központ lesz, lehet.
 
Talán a legnagyobb meglepetés, hogy a hajdan szebb napokat látott, de mára gyakorlatilag teljesen marginalizálódott last Fm is saját alkalmazással jelentkezett. A funkcionalitás semmi extrát nem takar, a last.Fm standar funkcionalitása érhető el a Spotify-on belül is. Ami azért valljuk be, kevés egy alkalmazástól.
 
 
Jóval érdekesebb a Rolling Stones magazin alkalmazása, bár technológiailag ez sem túl komplikált. Lényege, hogy a magazinban megjelenő album kritikák, szerzői válogatások elérhetőek a Spotify alkalmazáson belül is.
 
Egy fokkal kevésbé innovatív a Guardian alkalmazása (a mai napig nem, értem, hogy kerültek ők ide..) amely a legfrissebb albumértékeléseket tartalmazza és visszalinkel a Guardian honlapjára.
 
Nem meglepő módon az igazi csemegéket a kevésbé ismert fejlesztők alkalmazásai tartogatják. A Tunewiki az éppen hallgatott dal dalszövegét jeleníti meg a jobb oldali panelban, nagyon jó ötlet!
 
 
A Fuse alkalmazása összekapcsolja a Spotify-on belül hallgatott zenéket a zenei világ híreivel. Nagyon érdekes dolog elolvasni a legfrissebb íreket valakiről, akit éppen hallgatunk, jó ötlet ez is!
 
 
Összességében ugyanakkor látható, nem ez a 11 alkalmazás fogja megváltani a világot. De ez nem is baj.  Jönni fognak majd az igazén kreatív, igazán ötletes alkalmazások is, efelől nincsen kétségünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr703431264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása