Free Music!

Elkezdett csökkenni a Spotify népszerűsége?!

2012. szeptember 11. - Pléh Dániel

A Spotify-al kapcsolatban az elmúlt közel egy évben  gyakorlatilag csak pozitív, a növekedésről, terjeszkedésről szóló híreket, elemzéseket tettünk közre.  Erre minden okunk megvolt, hiszen a svéd cég a nehézkes és többször meghiúsulni látszó tengerentúli piacra lépés óta a legtöbbet citált zenei szolgáltatássá vált, amely közben folyamatosan és igen impresszív ütemben volt képes növekedni.

Hosszú idő után először ugyanakkor a növekedés megtorpanni látszik.  A július elejétől augusztus közepéig ismert adatok alapján ugyanis a Spotify havi látogatóinak száma érzékelhető mértékben, mintegy 15%-al csökkent, augusztus elején.

spotify_monthly_average_users-1208.jpg

 A heti felhasználási adatokat nézve pedig még feltűnőbb a visszaesés, hiszen a svéd cég augusztus elején közel  4 millió felhasználót vesztett ezen adatok alapján.  

spotify_weekly_average_users_1208.jpg  

Mindennek ellentmond ugyanakkor, hogy a napi aktív felhasználókat nézve nem érzékelhető érdemi változás, a Spotify napi átlagos felhasználószáma a Facebook oldalain 6-7 millió között ingadozik.

spotify_daily_active_users_1208.jpg

Egy hónap adataiból természetesen nem szabad messzemenő következtetéseke levonni. teljes mértékig elképzelhető, hogy a Facebook alkalmazás  központjának indítása, az ahhoz kapcsolódó promóció volt az, ami június végén megnövelte a Spotify havi látogatószámát, s így a visszaesés tulajdonképpen csak visszarendeződés az eredeti szintekre.

Ennek verifikálása miatt lesz majd különösen fontos a kb. két hét múlva megjelenő alkalmazás használtsági adat. Amennyiben az megerősíti a visszaesés tényét vagy esetleg további visszaesést jelez majd, az komoly aggodalommal töltheti el a Spotify menedzsmentjét a jövőt illetően…

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr504726275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása