Free Music!

Brutális árcsökkentéssel válaszol a Deezer az Apple Music bejelentésére

2015. június 23. - Pléh Dániel

Az Apple Music megjelenése egészen biztosan felbolygatja majd a világ zeneiparát és annak digitális szegmensét, függetlenül attól, hogy maga a szolgáltatáscsomag mennyire tűnik jónak,logikusnak és érthetőnek.

Az iTunes 2004-es bevezetéséhez képest ugyanakkor egy dolog alapjaiban változott meg: Az Apple egy rengeteg erősebb-gyengébb szereplővel bíró piacra szeretne belépni és dominálni azt. A Cupertioni cég régóta kedvelt kiszivárogtatáson alapuló kommunikációjának köszönhetően pedig ezek a szereplők 8-10 hónapon át készülhettek minderre, és az Apple balszerencséjére meg is tették!

deezer_akcio.png

Az egyik első a reagálók sorában a francia Deezer volt, amely a Google által tavaly év végén kipróbált megoldást ismétli: 3 hónapnyi előfizetést kínál az egyes piacoknak megfelelően 1 fontos/ 1 eurós havidíj ellenében,   havi 1 dolláros áron, egyelőre néhány kiemelt piacon, úgymint az Egyesült Királyság, Franciaország vagy Spanyolország.

Mindez talán leginkább azért meglepő a francia cég esetében, mivel az elmúlt időszakban, alapvetően a tengerentúli piacokon volt aktív, és a onnan kiindulva drasztikusan átalakított stratégiát kezdett el alkalmazni, amely három szintre épült:

  • A Deezer Elite a high-end zenekedvelők részére nyújt majd igazán minőségi streaming élményt
  • A Sticher az alapvetően talk rádió hallgatók igényeit elégíti majd ki
  • A Deezer Cricket pedig az Amazon fapados streaming szolgáltatásával próbál majd versenyre kelni

A Deezer a közelmúltban konzekvensen terjesztette stratégiájának a prémium, high-end részét, immáron világszerte, most mégis a legfontosabb európai piacokon egy kifejezetten a szabványos streaming szolgáltatásának a pozícióit védő akcióval rukkolt elő. Ettől függetlenül az Apple számára a Deezer akciója eggyel növeli a megoldandó problémák számát…

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr517549026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása