Free Music!

A legjobbkor érkezett meg az AC/DC a Spotify-ra

2015. július 04. - Pléh Dániel

A Spotify kapcsán az üzleti modell problémáin felül immáron 2 éve a legjelentősebb problémának az előadókkal való viszony bizonyult. a Spotify-t folyamatosan támadták , támadják a zenészek, zenekarok úgy érzik, nem kapják meg a megfelelő kompenzációt a szolgáltatásokban meghallgatott dalaik után.

acdc1.jpg

A svéd céget több, nagynevű együttes is támadta emiatt, rendszeresen előfordul, hogy együttesek ( az egyik legismertebb példa erre a Coldplay illetve Taylor Swift ) letiltják friss tartalmaik megjelenéssel egy időben való megjelenését a svéd cég szolgáltatásában. Ennek egyre inkább az lett a következménye, hogy a Spotify amúgy hatalmas zenei adatbázisából egyre fontosabb előadók maradtak ki. Őket egyesével sikerült bekönyörögni a szolgáltatásba, így lett előbb a Metallica, majd a Pink Floyd is része a hatalmas zenei adatbázisnak.

A lista persze messze nem teljes, elég ha csak a tartalmait visszavonó Taylor Swiftre vagy éppen a Beatles-re gondolunk. Az egyik legfontosabb hiányzót talán mégis sikerült pótolni, vitathatatlanul a legjobb pillanatban.

Az Apple Music indulásának napján ugyanis a minden digitális szolgáltatás legnagyobb ellenségének számító AC/DC három élvvel azután, hogy az a lá carte szolgáltatásokba beengedte tartalmait az Apple Music indulásához kapcsolódóan(..) minden streaming szolgáltatásban is engedélyezte azok megjelenését.

Fonák módon így tehát az Apple közbenjárása lett a Spotify egyik legnagyobb sikere, egy nagyon fontos pillanatban. Afelől ugyanis ne kegyen kétségünk, hogy aki kijárta mindezt, az az Apple volt. A babérokon ellenben mér osztoznia kell legnagyobb vetélytársával..

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr177585372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása