Free Music!

HIVATALOS:Szerdán bejelenti prémium zenei szolgáltatását a Youtube

2015. október 20. - Pléh Dániel

Szeptember 29-én , lelkesedéssel vegyülő kétkedéssel írtuk, hogy minden jel szerint a 2013 óta minden év végén, folyamatosan beharangozott Youtube prémium streaming szolgáltatás 2015 végén valóban elindulhat.

A Youtube ugyanis e hét szerdán, azaz október 21-n minden jel szerint egy külön esemény berkein belül valóban bejelentheti prémium streaming szolgáltatásának indulását. (hogy mi is lesz, lehet benne arról kicsit lejjebb..)

youtube_multiplatform.jpg

Ami ha valóban így lesz- amire, most már minden esély megvan- új korszak kezdetét jelentheti a zeneiparban illetve a Youtube videómegtekintés életében is. Az ingyenes, reklámokkal egye inkább teletűzdelt láb persze megmarad, azonban a hirdetések nélküli videó megtekintést és egyéb prémium funkciókat iíérő előfizetés alapú szolgáltatás ettől függetlenül meghatározó szereplő lehet.

A streaming szolgáltatás ( egy a videók és egy a zenei tartalmak számára) ugyanis alapjaiban fogja megváltoztatni azt, ahogyan digitálisan zenei tartalmakat fogyasztunk. Fogyasztói oldalon azzal, hogy a videók mellett a szolgáltatás indulásával a videó nélküli tartalmak streamelési lehetősége is megjelenik majd, azaz a Youtube egy szempillantás alatt szintet lép és egyszerre lesz videó és audio streaming szolgáltatás!

Üzleti, tartalomtulajdonosi oldalon pedig azzal, hogy azáltal, hogy becslések szerint a Youtube nézőközönségének csak egy egészen kis hányada lenne hajlandó fizetni a zenei tartalmakért. Nem több, mint 7%. , ami egyes elemzők szerint 2.3 milliárd dolláros veszteséget okoz majd a világ zeneiparának.

És ha mindez nem lenne elég a Youtube kezében ott lesz az egyik legjelentősebb fegyver: A nézettsége és az, hogy eldöntheti majd. Lényegében szabadon, hogy mely videókat, milyen formában tesz majd elérthetővé. Videó ipari hatalom kimaxolva, egy ideig..

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr387991807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása