Free Music!

Karácsonyi ajándék a Spotify-tól

2015. december 19. - Pléh Dániel

A mondás úgy tartja, hogy járt utat a járatlanért otthagyni nem feltétlenül tanácsos. Nem tudjuk, hogy Svédországban létezik-e ez a mondás, az ellenben bizonyos, hogy a Spotify tartja magát a benne foglalt jótanácshoz!

A svéd cég tavaly karácsonykor hirdette meg először, hogy 0.99 dolláros áron lehet előfizetni a szolgáltatásra a karácsonyi időszakban.

spotify_russia.jpg

Egy évvel ezelőtt az akció pompásan működött, hiszen a Spotify alig 1 hónap alatt 2.5 millió felhasználóval növelte bázisát és nagy mértékben az akciónak köszönhetően érte el a 60 milliós méretet felhasználói tábora. A siker titka is egyszerűen magyarázható volt: A Spotify nem ingyen, hanem nagyon alacsony áron adott teljes jogú hozzáférést 30 milliós zenei adatbázisához.

1 évvel ezelőtt Daniel Ek cége alapvetően az év végén, a Youtube Music Key indulásának bejelentésére reagálva 50 millió regisztrált felhasználót jelentett be, majd pedig folytatva a PR hadjáratot immár az idei első napjaiban, az évet mintegy megünnepelendő bejelentették, hogy immáron 15 millió prémium és 60 millió regisztrált felhasználója van a Spotify-nak.

Idén 2015 végén sok tekintetben más a helyzet. A streaming piac alapvető változásokon ment keresztül, kevesebb, de minden eddiginél tőkeerősebb szereplővel versenyez a Spotify, köztük az Apple-el és a Youtube-al. 2015-ben az akció - amely idén is a tengerentúlra korlátozódik- célja egyértelműen az, hogy megőrizhesse a helyét a Spotify, mint a világ legnagyobb zenei szolgáltatása.

A módszer ugyanakkor nem változik: a svéd cég idén is 1 dollár alatti áron kínál 3 hónapos hozzáférést a január 2-ig feliratkozó új felhasználói számára. A lépés alapvetően nem másra irányul, minthogy a gyakorlatilag ingyenes előfizetéssel a prémium szolgáltatást kipróbálók egy része aztán teljes áron is prémium ügyfél maradjon.

Az akció sajnos ugyanakkor idén ( is) csak a tengerentúlon lesz elérthető, így a sokkal kisebb és egyben sokkal árérzékenyeebb piacok, mint a magyar idén is kimaradnak a jóból.Talán majd jövőre..

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr968131708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása