Free Music!

Playstation-ön a Spotify!

2015. február 05. - Pléh Dániel

Az alapvetően csendesebb 2014-es év után, a nehéznek ígérkező 2015-ös évet a Spotify teljes erőbedobással kezdte, kezdi. A 60 millió felhasználóról szóló, alapvetően PR bejelentés után a Press and Play névre hallgató új mobil alkalmazás funkció már jelezte: Daniel Ek és csapata nem adja fel!

spotify_playstation.jpg

Talán a Tinderhez és Snapchathez hasonló funkcionalitás bejelentésénél is fontosabb, hogy a svéd cég egy újabb platformot hódít meg: a Sony Playstation konzolokat.

A japán cég a héten bejelentett hírek alapján, saját szolgáltatását március végén leállítja, márciusban pedig PlayStation Music néven, a Spotify szolgáltatásán alapulva indítja majd újra. Az új szolgáltatás a jelenlegi 19 helyett 41 országban lesz majd elérhető, PlayStation konzolokon, Xperia tableteken és okostelefonokon, valamint az év későbbi részében feltételezhetően televíziókon is.

Hogy ne csináljunk zenei szolgáltatást- Sony Music Unlimited története

A SONY Music Unlimited elődje, egy az iTunes riválisát megteremteni kívánó zenei doktrína részeként, Qriocity néven 2011 nyarán indult el,  Angliában, majd pedig nem sokkal az után a tengerentúlon is. A Sony ezután az akkor még zenei és videó tartalmakat egyaránt kínáló szolgáltatást kettéválasztotta, rebrandelte és a Sony Entertainment Network részeként értékesítette, promotálta tovább.

A japán cég idestova 4 éve van jelen a digitális zenei piacon, lényegében mindenfajta komolyabb siker nélkül. A 19 országban elérhető SONY Music Unlimited nem tudott érdemi sikereket elérni, és így szép lassan eltűnt a streaming piac süllyesztőjében.

 A szolgáltatás teljes mértékben másolja majd a svéd cég saját márka alatt futó szolgáltatását , azaz elérhető lesz az ingyenes, hirdetések által szponzorált láb, a prémium láb, illetve a teljes Spotify zenei adatbázis ( mind a 30 millió dal és 1.5 milliárd playlist) elérhető lesz, sőt arra is lehetősége lesz a konzol tulajdonosoknak, hogy játék közben hallgassanak zenét.

Az együttműködés minden tekintetben win-win megoldásnak tűnik, hiszen a Sony egy nem működő szolgáltatást cserél le, egy sok platformon már bizonyítottra, a Spotify újabb, fontos platformon jelenik meg, ami a nehéznek ígérkező 2015-ös év elején igen jó hír a svéd cégnek.

Az igazán nagy kérdés ugyanakkor az, hogy a Sony-Spotify együttműködés képes lesz-e a konzolokon, mint platformon sikeressé tenni a streaming zenei szolgáltatásokat. A konzolon játszók meggyőzése arról, hogy a konzol egyben multimédiása készülék és, hogy fizessenek is a zenei szolgáltatásokért nem tűnik egyszerű feladatnak. Ugyanakkor a 64 millió Playstation tulajdonos az ingyenes láb révén igen csábító növekedési lehetőség a Spotify számára. Amennyiben pedig nem csupán az ingyenes láb lesz sikeres, úgy a svéd cég nagyon fontos lépést tesz, amellyel egyszerre nyer előfizetőket és szorítja sarokba a Microsoftot.

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr917124807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása