Free Music!

Jön a szuperolcsó Youtube Music Magyaroszágra is

2019. szeptember 01. - Pléh Dániel

Májusban jelent meg a magyar piacon ( is) a Youtube piacot formálni szándékozó streaming zenei szolgáltatása, a Youtube Music.

youtube_icons_1.jpg

Az üzleti modellt tekintve a Youtube tulajdonképpen egy az egyben másolja majd svéd vetélytársát: a Spotify-hoz hasonlóan a Youtube Music-nak is lesz ingyenesen igénybevehető szolgáltatási része, amely azonban funkcionalitásában érdemben kevesebbet nyújt és ad majd, mint a szokásosnak mondható, havi 10 dollárért  lesz elérhető a prémium verzió.

A Youtube Music megjelenése  magyar piacon két okból is igen-ige üdvözlendő volt. Egyrészt a magyar zenekedvelők végre kaptak egy újabb, jelentős globális streaming szolgáltatást, az Apple Music, a Deezer, és  a Spotify mellé.  A nagyobb kínálat, pedig sosem baj.

Hoz-e forradalmat a Youtube Music a magyar streaming piacon

Június végén lesz egy éve, hogy a Youtube bejelentette újabb próbálkozását(?) arra, hogy ne csak ingyenes, tömegeket vonzó zenei szolgáltatóként tekintsenek rá. Egy évvel az indulás után pedig ez a Youtube Music immáron itthon is elérhető!A Youtube Music esetében az üzleti modellt tekintve a...

 

A Youtube-ot- a nemzetközi trendeknek megfelelő-en- a magyar internetezők is elsősorban zenehallgatásra használják., azaz a Youtube név önmagában  szinte egyenlő a zenei tartalommal . Látogatottság brutális, azaz a forgalomtereléssel sem lehet, lehetne gond. Így egyetlen egy dologról kell meggyőznie a jelenleg a  Youtube videó szolgáltatását ingyen használó magyarok millióit: A Youtube Music megér havi 1500 Forintot! Valljuk meg ez nem ígérkezett, ígérkezik könnyű feladatnak egy olyan piacon, ahol alig 100 ezer ember hajlandó fizetni a zenei streaming szolgáltatásokért.

A Youtube a terjeszkedés és a szolgáltatás népszerűségének növelése érdekében ugyanakkor  új fegyvereket is bevet, amelyek a magyar piacon is ütősek lehetnek!

Maga a módszer és megoldás  nem új és nem is ismeretlen a streaming piacon. A Spotify   szinte folyamatosan alkalmazza akcióját, melynek keretében  három hónapon keresztül havi 1 euróért érhető el a szolgáltatás új előfizetőknek,  melyet aztán megfejelt azzal, hogy tengerentúli egyetemisták számára egyszerre kínált Spotify és Hulu előfizetést., majd aztán szintet lépve tovább erősítette az ajánlatot és a Spotify és a Hulu mellett immáron a Showtime ( HBO csatorna)  is része a csomagnak, miközben az ár nem nőtt! Azaz az első 3 hónapban 4.99 dollárért Spotify, Hulu és Showitime előfizetést is kapunk.

Szuper Spotify előfizetési ajánlat egyetemistáknak

Arról, hogy a Spotify nem csak és kizárólag audio streaming szolgáltatás szeretne lenni, többször is tanúbizonyságot tett már a svéd cég. Daniel Ek és csapata folyamatosan keresi az olyan területeket, ahol akár saját tartalmak előállítása, akár együttműködések segítségével, amelyek esetében a...

A Youtube a nemzetközi terjeszkedés és az előfizetőszám növelése érdekében vet be teljesen hasonló megoldást, melynek köszönhetően a magyar  felsőoktatásban tanuló hallgatók is jelentős kedvezménnyel érhetik el ezeket a szolgáltatásokat.  

youtube_akcio_hu.jpg

A tanulói YouTube tagság megszerzését követően a YouTube Music Premium diákcsomag ára havi 1490 forintról 790-re csökken,  míg a YouTube Music Premiumot és a YouTube Premiumot tartalmazó nagyobb csomag ára  1790 forintról 1090-re esik.

Hogy  ez a globális akció segít-e majd a Youtube-nak abban, hogy a  Youtube Music meghatározó szereplő legyen, nehéz megmondani. Az azonban elég nagy magabiztonsággal kijelenthető, hogy a rendkívül árérzékeny magyar piacon egy ilyen lépés akár döntő jelentőségű is lehet. A Youtube számára persze ez csak egy egészen picike kis siker lenne, de a magyar zeneipar szempontjából sokkal nagyobb....

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr3315014390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása