Free Music!

A lehetetlennel próbálkozik a Deezer a tengerentúlon

2016. szeptember 18. - Pléh Dániel

A Deezer  hivatalosan több,mint 2 éve elérhető az Egyesült Államokban, igaz nem standard szolgáltatásával, hanem egy HD streaming szolgáltatással, melynek igénybevételéhez Sonos vagy  Bose termékekre volt szükség,  illetve a Cricket Wireless előfizetők részére, volt elérhető.  Ez változott meg most, azzal, hogy a Deezer szolgáltatásai immáron bárki számára elérhető az USA-ban, a megszokott 10 dolláros havi díj ellenében.

deezer_usa.jpg

A francia cég egy roppant telített piacra próbál tehát tulajdonképpen utolsóként belépni ( a legtöbb streaming szolgáltató az Egyesült Államokból indul a világ többi országa felé..) pont akkor, amikor egyértelművé kezd válni a Spotify és az Apple előnye..

A francia cég  dolgát nem csak ez nehezíti meg, hanem saját elmúlt egy éve is. A platformmá válás megcélozva megvásárolták a Sticher nevű  podcast szolgáltatót, hogy aztán idén megváljanak tőle.

Csendben távozott azóta a észak-amerikai operáció vezetője is, a Deezer pedig nem hogy nem ment tőzsdére, hanem előfizető számait is csökkentenie kellett, és így bizony már nagyon messzinek tűnik az az idő, amikor ég az is elképzelhető volt, hogy megelőzi a Spotify-t.

És persze ott van maga az amerikai piac is, amely  két évvel ezelőtt is felettébb sokszereplős és versengő volt, 2016-ra viszont  még ahhoz képest is átalakult és bonyolultabb lett. Ma, 2016-ban a Deezernek nem az Rdio-val, a Songza-val, a Spotify-al a Beats Music-kal kell megküzdenie, hanem az Apple-el és az Apple Music-kal ,a Youtube Red-el, a Pandora-val, az Amazon Prime Music-kal kell megküzdenie. Egytől egyig nála erősebb szereplők.

Így a tengerentúli piacra való belépéssokkal inkább tűnik egyfajta tehetetlenségi erő által befejezett, presztízs lépésnek, mint átgondolt akciónak. A Deezer ugyanis legfontosabb feladatát, az aktív felhasználók számának növelését messze nem csak a legnehezebb piacon oldhatná meg. Évekkel ezelőtt, telco dealek segítségével 130 országba jutott el, így 130 ország közül választhatna, hogy melyek azok, ahol a legkönnyebb új előfizetőket nyerni.

A bejegyzés trackback címe:

https://muzzak.blog.hu/api/trackback/id/tr968906306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása